Overslaan en naar de inhoud gaan

Bernadette

Home / Ervaringen / Bernadette / Bernadette

Ik voelde me fitter en energieker en heb nu zo goed als geen last meer van mijn nekhernia.

In 2009 had ik een fietsongeval.  Later bleek ik een nekhernia te hebben. Ik had uitstraling naar mijn rechterarm.  Zelfs op een ontspannen vakantie had ik heel veel pijn en uitstraling.  Pijnstillers hielpen niet.  Na 3 inspuitingen (infiltraties) met Cortisone had ik nog geen verbetering.  Operatie zou een volgende stap zijn.   Mijn behandelende chiropractor, had me al meerdere malen over het belang van voeding gesproken. Ook in het kader van mijn nekhernia raadde hij me dit aan.

Ik geloofde er niet zo in maar dacht : baadt het niet dan schaadt het niet! 
Ik wou weten of er een alternatief bestond buiten een operatie.

Ik heb het “strenge dieet” gedurende  2 maanden toegepast.  Het was heel moeilijk, zeker de 1e maand, nadien heb ik het een beetje minder strikt toegepast omdat hij me zei dat ik het anders niet kon volhouden. Ik belde en mailde regelmatig met hem voor raad en advies omtrent wat ik wel en niet mocht eten/drinken.  Ik voelde me fitter en energieker en heb nu zo goed als geen last meer van mijn nekhernia.  Tijdens die 2 maanden werd ik ook frequenter behandeld.

Ik eet terug “gewoon”, maar heb sommige voedingswaren voorgoed uit mijn menu geschrapt.

Als ik “te ongezond” eet, of “zondig”, voel ik de symptomen van mijn nekhernia terug opkomen en pas ik mijn voeding weer wat aan.

Ik heb veel ondersteuning gekregen van mijn chiropractor tijdens die moeilijke 2 maanden, wat hij voorspeld had gebeurde. Ik moet wel toegeven dat het dieet de rest van mijn leven toepassen niet haalbaar is voor mij...