Overslaan en naar de inhoud gaan

Mieke (1ste verhaal)

Home / Ervaringen / Mieke (1ste verhaal) / Mieke (1ste verhaal)

Mijn 1e verhaal. cervicale hernia en uitvalverschijnselen, bestreden met morfine en een herniaoperatie werd overwogen.
De chiropractor verzekerde mij dat hij in veel gevallen uitkomst kon bieden. De geplande operatie heb ik afgezegd en de medicatie afgebouwd

Mijn 1e verhaal.
In 1983 werd ik voor de eerste keer geconfronteerd met een hevige pijn in mijn arm. Na een bezoek aan de huisarts en een doorverwijzing naar een fysiotherapeut werd de pijn steeds ondraaglijker.
De fysiotherapie werd per direct stopgezet en een verwijzing naar een neuroloog volgde.
De diagnose was een cervicale hernia waarbij er sprake was van een uitpuilende tussenwervelschijf tussen twee nekwervels en er waren uitvalverschijnselen. De pijn werd bestreden met morfine en een herniaoperatie werd overwogen. Tijdens een gesprek met mijn toenmalige werkgever kwam deze met het idee om  een chiropractor te raadplegen om te proberen een operatie te voorkomen.
De chiropractor verzekerde mij dat hij in veel gevallen uitkomst kon bieden en we startten een intensieve behandeling ( 3x per week) gedurende een maand. Na twee weken werd de pijn minder en konden we de behandeling afbouwen naar 1x per week. De geplande operatie heb ik afgezegd en de medicatie afgebouwd. 
De toenmalige chiropractor vertrok in 1991? naar het buitenland en mijn huidige chiropractor volgde hem op. 
Dit is inmiddels 30 jaar geleden en in die tijd ben ik nog steeds onder behandeling.
Ongeveer 15 jaar geleden bedacht ik dat het eigenlijk zo goed ging dat het bezoek aan de chiropractor wel kon stoppen echter binnen een half jaar kwam de pijn terug en heb toen de behandelingen direct hervat
Op dit moment noem ik het  “in onderhoud” , omdat het risico van herhaling nooit helemaal verdwijnt en de behandeling stopzetten is dan ook geen optie.  Ik ben nog steeds erg blij dat ik me niet heb laten opereren en het vertrouwen in de chiropractor mij niet heeft teleurgesteld.