Overslaan en naar de inhoud gaan

Willy P.

Home / Ervaringen / Willy P. / Willy P.

Na verloop van tijd wist ik niet wat er met mij gebeurde, ik kon ineens verder en beter lopen.

Mijn ervaring bij de chiropractor en MS (Multiple Sclerosis)

Op 1 oktober 2010 kreeg ik te horen dat ik MS had.

De wereld storte in net een jaar eerder toen onze zoon verongelukte, en nu dit. Hoe moet het nu verder terwijl je alleen maar een rolstoel voor je ziet?

Ik kon niet goed meer lopen, en niet lang meer staan en werd in het algemeen heel moe.

Ik kreeg te horen dat ik hiervoor alleen maar een kuur kon doen met zware medicatie, dit houdt in 3 dagen op rij een infuus krijgen en kijken hoe je daar op reageert. Deze kuur mag je twee keer in het jaar hebben. Ik had besloten die kuur te doen en kreeg al gauw bijverschijnselen zoals, opgeblazen en rood gezicht, pijn in mijn schouders en nek, en net of ik duizelig was.

Na anderhalf tot twee weken ging het wat beter maar moest het rustig aan doen want ik kon ook niet anders.

Trappen lopen ging steeds moeilijker en mijn man nam het huishouden stilaan meer over.

Ik ben ook meteen naar een chiropractor gegaan en daar verteld wat ik allemaal heb meegemaakt.

Aanvankelijk kwam ik er met regelmaat toen het met mij slecht ging.

Ik werd gevraagd mijn eetpatroon tijdens een hele periode te noteren.

Na drie weken kwam ik er al achter dat bepaalde voedingsmiddelen niet goed voor mij waren en kreeg meteen een reactie in mijn been.

Weer na twee weken maakte ik gebruik van dezelfde voedingsmiddelen en ja wel hoor, weer een reactie. Ik besloot dan maar meteen om ze niet meer te gebruiken.

Op een gegeven moment voelde mijn lichaam zich daar beter bij, maar ga er vanuit dat je die dingen zelf moet uitproberen. Ook drink ik nu meer water per dag.

Op aanraden van de chiropractor pas ik specifieke oefeningen toe voor mijn benen, nek en rug. Die doe ik elke dag 20 tot 30 min., dit voor mijn bloeddoorstroming te stimuleren.

Inmiddels kon ik de tijd tussen mijn visites bij de chiropractor wat gaan verlengen.

Tijdens mijn visites werd ook verteld over de vele voordelen van het consumeren van o.a. groentesappen en dat het voor mij adviseerbaar was om gebruik van te maken ter ondersteuning van de behandeling.

Na zes maanden zou ik mogelijk een verschil merken, maar ik had er niet meteen iets mee gedaan.
De volgende afspraak werd mij gevraagd, “en...gebruik je al de sappen?
het antwoord was “Neen nog niet echt”.

Ik ben naar huis gegaan en met mijn man een sapcentrifuge gaan kopen. In de winkel groenten en fruit gehaald en daarna meteen aan de slag.

We zeiden tegen elkaar “baat en niet dan schaad het niet, we gaan het proberen het is sowieso gezond.”

Intussen kwam ik weer bij de chiropractor en vroeg hoe het met mij ging. Hij zag wel de beterschap, maar zei dat zes maanden verder ik mogelijk nog meer beterschap zou hebben en moedigde mij daarom aan nog wat geduld uit te oefenen.

Een tot twee maal per dag gebruik ik mijn sapcentrifuge. Je kunt er echt van alles in doen en het is niet alleen lekker maar het voedt ook goed.

Na verloop van tijd wist ik niet wat er met mij gebeurde, ik kon ineens verder en beter lopen. Ik ging aan het tellen hoe lang ik bezig was met mijn sappen en aangepaste voedingspatroon,en was inderdaad zes maanden verder.

Hoe is dit mogelijk, ik kon eerst nog geen 400 meter lopen met pijn, nu heb ik het al opgebouwd naar 1 km tot zelfs 2 a 3 km zonder pijn en aan verhoogde tempo.

Wat ben ik de chiropractor dankbaar, en dat ik toch geluisterd heb en dit heb gedaan. Voeding in combinatie met de behandeling en beweging (elke week oefentherapie - fietsen, op de loopband en op en af stappen) heeft blijkbaar veel invloed op mijn conditie en wil dit daarom voortzetten.

Ik heb nu weer mijn huishouden opgepakt en kan weer mee wandelen (beperkt) en winkelen met mijn dochter, maar je moet heel goed naar je lichaam luisteren en op tijd rust nemen.

Ook wordt ik oma en krijgen we ons eerste kleinkind en weet ook zeker dat ik er van ga genieten.

BEDANKT Sven dat ik zover ben gekomen, maar we gaan verder, WE GAAN ER VOOR.

In het begin waren ze in het ziekenhuis niet zo voor een chiropractor, want dat was alleen maar kraken, maar aangezien dat ik toch ging en dat ik verbetering had werd het aanvaard en goedgevonden. Dus ik raad ook aan mensen, luister ook eens naar een ander, maar beslis zelf over je lichaam en probeer het.

Dus mensen met MS probeer er zeker wat uit te halen, maar luister vooral goed naar je lichaam.

Ik hoop dat ik nu mijn jaarlijkse medicatiekuren kan verlengen, maar dat moet ik nog even afwachten vanuit het ziekenhuis, wie weet...

Willy Peters (Nederland)